Kompletno rešenje za vašu baštu, dvorište ili zelenu površinu Donosimo prirodu u vaš dom

UREĐENJE DVORIŠTA

Za dvorište kakvo ste oduvek želeli

Uz našu pomoć, vaš dom ili vikendica će dobiti prijatnu oazu za druženje sa porodicom i prijateljima.

Ne morate da imate “zelene prste” da biste uživali u zelenilu 

Slobodno vreme i vikende posvetite uživanju u vašoj bašti, a ne radu na njenom održavanju.

Priroda na dohvat ruke

Svima nam je potreban redovan boravak u prirodi, koji je uz savremeni tempo života teško postići. Zato je idealno rešenje da donesete prirodu u vaš dom. Lepo uređeno dvorište je od presudne važnosti za zdravlje i socijalni kontakt sa porodicom, komšijama i prijateljima. Zeleni prostor vam nudi profesionalno uređenje i održavanje zelenih površina i dvorišta tokom cele godine.

Nekoliko koraka do uređenog dvorišta

1. Zajedno kreiramo baštu iz snova

Prvi i najvažniji korak je razgovor sa vama o vašim željama i potrebama, koji će naši dizajneri da pretoče u predlog projekta. Važno je da zajedno stvorimo prostor koji povezuje vaš dom sa prirodom, a koji ujedno govori o vašem stilu života i ukusu. Slobodno nam recite kako biste želeli da vaša bašta izgleda, mi ćemo se potruditi da je kreiramo boljom nego što ste zamislili. A ako nemate ideju, ne brinite, mi ih imamo napretek, zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu u uređenju dvorišta.

2. Birate biljke i rastinje

Drugi korak je izbor i sadnja odgovarajućih biljaka. Naši stručnjaci iz oblasti hortikulture će vas rado posavetovati u vezi različitih vrsta koje se uobičajeno koriste u uređenju vrtova na našem podneblju. Uzeće u obzir i vrstu tla, zahteve biljaka za vodom i suncem, kao i kompatibilnost biljnih vrsta koje biste želeli u svom dvorištu. Rezultat će biti jedan izbalansiran biljni svet, koji će vašu baštu učiniti originalnom i unikatnom kao što ste i vi.

3. Birate prateće elemente

Ma koliko da je vaša bašta velika ili mala, napravićemo od nje pravu zelenu oazu brižljivim komponovanjem pratećih elemenata. Ovi akcenti će dodati utisku koji želite da vaša bašta ostavlja: možemo da je ogradimo, napravimo staze, prostore za sedenje, pergole, fontane, deo za dečiji igru ili ograđen prostor za vaše ljubimce, sve po vašim zahtevima, uz naše sugestije. Sve što zamislite može da se napravi i postavi, kako bi vaša bašta pružala vrhunsku udobnost i komfor.

4. Automatizujemo zalivanje

Stručnjaci „Zelenog prostora“ mogu da vam pruže uslugu projektovanja i postavljanja automatizovanog sistema za zalivanje, koji je najekonomičnijia i najefikasnija stavka u održavanju vaše bašte, vrta ili zelene površine. Sistem za zalivanje će vam doneti veliku uštedu vremena i novca, a jednostavno za upotrebu jer se programira unapred i pokreće preko mobilne aplikacije. Vaše biljke će vam biti zahvalne, jer će dobijati tačno onoliko vlage koliko im je potrebno, a vi nećete morati da brinete o zalivanju.

5. Održavamo vašu baštu cele godine

Bilo da ste vlasnik kuće ili vikendice, znate da održavanje dvorišta predstavlja veliku obavezu. Redovno košenje trave i skupljanje lišća su samo mali deo posla, a uz savremeni tempo života teško je naći vreme i energiju za sve što je potrebno da bašta deluje uredno. Zato “Zeleni prostor” nudi uslugu održavanja vaše bašte ili zelene površine tokom cele godine. Usluge koje nudimo su: redovna prehrana i zaštita biljaka, košenje trave, orezivanje žive ograde, uklanjanje suvog granja, okopavanje, plevljenje, skupljanje opalog lišća i čišćenje snega. Ukratko – sve što je potrebno da vaša bašta uvek bude u svom najboljem izdanju.

Brzo i povoljno do lepog dvorišta

Pozovite nas da se dogovorimo oko posete i da vam u najkraćem mogućem roku dostavimo ponudu. Naše usluge nisu skupe, jer uživanje u prirodi nema cenu, a ozelenjeno i uredno dvorište cele godine će vam pokloniti upravo to.

Želite baštu iz snova? Javite se Zelenom prostoru.

Testimonials:

Milena, 44

Zahvaljujući Zelenom prostoru svi uživamo u lepom dvorištu! Komšinice se dive mom cveću, a deca uživaju u igri na uredno podšišanoj travi.

Davor, 38

Nisam bio siguran da mi je potrebna pomoć oko održavanja dvorišta dok nisam video dvorište mog kuma. Svima bih preporučio ljude iz Zelenog prostora jer su vredni i stručni u poslu.

Nina, 30

Zeleni prostor je upotpunio naš prostor i dodao novi kvalitet našem porodičnom životu. Mnogo više vremena provodimo napolju – dvorište nam je praktično postalo druga dnevna soba.

***

CTA: Javite se Zelenom prostoru da dobijete svoj zeleni prostor.

Za zdravu i lepu baštu, voćnjak ili travnjak

Gardening Systems Technician Worker. Professional Gardener Testing Automatic Watering System.

Projektovanje i montiranje sistema za navodnjavanje

Bilo da imate baštu ili da ste ponosni vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, sigurno želite da omogućite vašim biljkama najbolje moguće uslove za rast i plodonošenje. Uz dobar sistem za automatsko zalivanje vaš voćnjak, bašta ili površina pod travom će biti zeleni i zdravi tokom cele godine.

1. ZA VLASNIKE VOĆNJAKA/POVRTNJAKA

SMANJITE TROŠKOVE – POVEĆAJTE PRINOSE

Štedite novac

Već ste investirali u pokretanje posla sa voćnjakom ili povrtnjakom, logično je da očekujete da se investicija isplati. Stručnjaci Zelenog prostora će uzeti u obzir specifičnost vaših potreba, vaše parcele, biljaka i mikroklime, kako bi projektovali i montirali najefikasniji sistem za navodnjavanje.

Štedite vodu

Sistem za navodnjavanje koristi mnogo manje vode od ručnog zalivanja za istu površinu, a voda se ravnomerno raspoređuje i natapa zemlju dublje, pa biljka duže može da je koristi

Štedite vreme

Automatsko navodnjavanje štedi vreme jer je programirano i pokreće se putem aplikacije na telefonu.

Povećajte prinos

Sistemi za navodnjavanje daju dobre rezultate u povećanju prinosa zavisno od biljne kulture, kako kod voća i povrća tako i kod ratarskih useva.

Ne zavisite od vremenskih prilika

Sistemima za navodnjavanje se osiguravanju visoki prinosi i kvalitet proizvoda nezavisno od toga kakvi su prirodni uslovi u datoj godini.

I JOŠ PREDNOSTI AUTOMATSKOG ZALIVANJA
ZAŠTITITE I NAHRANITE ZEMLJIŠTE

Spiranje hranljivih materija sa površine zemljišta i smanjenje plodnosti zemlje mogu biti posledice ručnog zalivanja biljaka. Sistemi za navodnjavanje osiguravaju da se zemljište ne spira, a takođe su pogodni za dodatno obogaćivanje zemljišta dodavanjem mineralnih đubriva u vodu.

ZAŠTITITE BILJKE

Biljke koje se zalivaju ručno, po pravilu imaju plići korenov sistem, pa su na taj način izloženije stresu usled visokih temperatura. Ukoliko se biljke navodnjavaju preko sistema one će imati znatno dublji i razvijeniji koren, a samim tim će postati vitalnije i otpornije, i to u manje povoljnim uslovima.

SAMI ODREDITE VREME ZALIVANJA

Zalivanje biljaka tokom dana, kada su visoke temperature, može biti štetno za vitalnost biljke. Sistemi za navodnjavanje mogu se koristiti bilo kada. Mogu se koristiti tokom dana i noći i tako se može izbeći zalivanje biljaka po jakim vrućinama preko dana.

VEŠTAČKA KIŠA – PODJEDNAKO SVIM BILJKAMA

Orošavanje biljaka ručno može biti otežano jer zahteva mnogo kretanja kroz parcelu, posebno ukoliko su biljke gusto zasađene ili su narasle. Navodnjavanje veštačkom kišom određena količina vode može da se podjednako rasporedi na celoj parceli.

Želite najbolje uslove za vaše biljke? Javite se Zelenom prostoru.

2. ZA VLASNIKE BAŠTI

EKONOMIČNO I EFIKASNO

Sistemi za navodnjavanje odavno nisu privilegija, već potreba. Dostupniji su nego ikad i primenjivi na bašte, vrtove ili travnjake različitih veličina.

Bašta će vam biti zahvalna

U baštama koje se navodnjavaju, cveće i drveće brže raste, pa možete brže da uživate u svim prednostima: hladu, kiseoniku i zelenilu.

Štedite novac

Da biste osigurali lepu i zdravu baštu, najbolje je da kontaktirate stračnjake Zelenog prostora, kako bi vam projektovali i montirali najprikladniji sistem za navodnjavanje.

Štedite vreme

Automatsko navodnjavanje štedi vreme jer je programirano i pokreće se putem aplikacije na telefonu.

Štedite vodu

Sistem za navodnjavanje koristi mnogo manje vode od ručnog zalivanja za istu površinu, a voda se ravnomerno raspoređuje i natapa zemlju dublje, pa biljka duže može da je koristi.

**

Prilikom ugradnje sistema za automatsko zalivanje koristimo opremu renomiranog proizvođača „Hunter Industries“, lidera na globalnom tržištu komercijalnog i rezidencijalnog navodnjavanja. (možda bi bilo dobro staviti neku informaciju o garanciji na sistem)

CTA: Javite se Zelenom prostoru za sistem za automatsko zalivanje vašeg zelenog prostora.


Testimonials:

Đorđe V., poljoprivrednik, Subotica

Sistem za automatsko navodnjavanje sam uveo pre godinu dana i već se isplatio. Prinos je premašio očekivanja, a ušteda nije zanemarljiva.
Milan D., kućevlasnik, Novi Sad

Trava više nije zelenija u tuđem dvorištu. Uz automatsko zalivanje, moj travnjak je besprekoran

Biljke u prostoru: Dekorišu, motivišu i unose notu zdravlja

empty wood chair decoration in living room

Mi dekorišemo i štedimo vaše vreme – vi uživate!

Svi znamo koliko vremena oduzima i koliko je iscrpno uređivati i davati „lični pečat“ određenom prostoru. Dopustite da uz naše biodekoracije uživate u enterijeru i stilu kakav ste oduvek želeli u vašem poslovnom ili stambenom prostoru.

Efekat biljaka u prostoru

Svako od nas želi ugodan i prijatan prostor u kojem odiše svežina. Osim estetski vizuelnog momenta, biljke u prostoru znatno utiču na zdravlje, pozitivno raspoloženje, produktivnost, smanjenje umora, kao i ublažavanje stresa.

Zeleni kutak za sebe i svoje najbliže

Svedoci smo toga koliko nas svakodnevne obaveze i brzina života sputava u pridržavanju i održavanju svih zdravih normi. Jedan korak bliže ka zdravijoj varijanti života je svakako odluka da postavite zelenilo u prostore u kojem često boravite i provodite slobodno vreme. Na ovaj način možete direktno osetiti dodir sa prirodom, bez obzira na kojoj se lokaciji nalazite.

Uklapa se u svaki kvadratni metar

Biljke u prostoru su „must have“ kombinacije koje se lako održavaju i idealno uklapaju u svaki stil. Bez obzira na boju nameštaja, veličine sale za sastanak ili hodnika, zelenilo u ćošku ili na određenim površinama unose posebnu notu samom prostoru.

Testimonials

Selena, 47

Kada bih birala odnos cene i kvalitete, uvek bi izabrala kvalitet. Smatram da je na duge staze efikasnije uložiti u adekvatan proizvod.

Lena, 19

Od malih nogu imam posebnu ljubav ka prirodi. Bravo za ideju i sam proizvod, ovo je nada i motivacija nama mladima da se neguje ekološka svest.

Svetlana, 26

Zamislite koja je radost jednog diplomiranog biologa kada ima priliku da bira zelenu inovativnu oazu, koja je pored svoje efikasnosti dekorativne note. Nemam šta da dodam!

Željko, 52

Mislim da je krajnji momenat da se pozabavimo sami sa sobom, pandemija je idealna prilika da se preispitamo i okrenemo ka prirodi. Možda su biljke kao dekoracija u prostorima dobra osnova na putu ka tome.

CTA: Javite se Novim zelenim prostorima za biodekoracije poslovnog ili stambenog prostora

Urbanizacija na prirodan način

ZELENI KROVOVI

Urbani krovovi stambenih i poslovnih objekata

Koliko god bežimo od činjenice da je priroda nešto što zapostavljamo u poslednje vreme i deceniju, zeleni krovovi unikatnog dizajna su prilika da se motivišemo za izgradnju bašte, cveća, kao i uzgajanje jestivog bilja.

Investiranje na dugoročne staze

Brz način života itekako utiče na naše zdravlje, dok se retko kada setimo koji su nam životni prioriteti i da je važno da uživamo u ambijentu koji nas okružuje. Investiranje i ulaganje u proizvode koji imaju višenamensku upotrebu dokaz su dobrog poslovanja skoro svakog biznisa. Zeleni krovovi nose reputaciju inovativnog modela koji svoju vrednost na tržištu pronalazi kroz visoke standarde.

Ulaganje u zdravlje

U usporedbi sa standardnim krovovima, imaju duži životni vek, te se manje zagrevaju tokom različitih godišnjih doba. Tačnije, štede novac za energiju rashladnih sistema koja se troši tokom leta, ali utiču i na grejne sisteme tokom zime. Takođe su zaslužni za poboljšanje mikroklime oko samog objekta jer apsorbuju negativna zračenja. Klasični krovovi stanova koji su izloženi zagađivačima iz vazduha i nemaju dovoljnu količinu biljaka koje treba da filtriraju štetne gasove, neminovno loše utiču na okolinu.

 

Autentičnost objekta

Zeleni krovovi imaju urbane i kreativno dizajnirane note, koji utiču na auteničnost stambenih i poslovnih objekata u gradu. Pogodno je tlo za prirodno stanište ptica, šarenilo cveća, kao i uzgajanje aromatičnog bilja.

Sigurnost na prvom mestu

Pored gore navedenih benefita, onaj najučinkovitiji je svakako njihova bezbednost. U odnosu na konvencionalne krovove, oni su manje zapaljivi, te samim time donose mirniju svest samog potrošača tokom boravka ispod istog.

Veća tržišna vrednost

Zelena oaza utiče na pozitivnu energiju, kao i produktivnost ljudi koji uživaju u njima. Jedna od zanimljivosti je da možete kreirati svoje mesto za piknik ili izlet bez mnogo ulaganja u sam ambijent. Takva vrsta krovova dakako ima veću tržišnu vrednost od ostalih vrsta krovova, a urbanim sredinama često služi kao predah od svakodnevnih obaveza. Ovo je posebno važno investitorima jer pored dobre lokacije, vrednosti stana ili poslovnog prostora nude potencijalnim kupcima zdravu verziju života.

Testimonials:

Vanja, 67

Ovakva vrsta „luksuza“ je nešto što je bila moja najbolja odluka u životu.

Stefan, 49

Moja deca uživaju u svim prirodnim momentima i građevinama koje nas okružuju. Želeo bih da kažem da je ovo nešto što nedostaje svakom mestu.

Natalija, 21

Kao studentkinja koja dolazi iz manje sredina, urbani deo grada sa zelenim krovovima je u meni izazvao posebno divljenje da ipak nismo zaostali u koraku sa vremenom.

CTA: Javite se Novim zelenim prostorima za zelene krovove

 

Fasada i enterijer na zeleni način

Za više svežine

Trendovi današnjice zahtevaju od svakog proizvođača da održava ritam inovativnosti. Jedni od onih koji uspevaju da isprate urbanizaciju su zeleni zidovi izrađeni na fasadama i enterijerima. Pored toga što odišu estetskom privlačnošću, takva vrsta zidova krije mnoge korisne sadržaje. Poboljšavaju kvalitet i povećavaju vlažnost vazduh, te samim time doprinose povećanju kiseonika u unutrašnjosti prostoru.

Efektivnost zidova

Utiču na miran i opušten misaoni tok jer smanjuju uticaj buke, a pristalice zelenih zidova često ističu da su vrlo efektni tokom leta i zime jer štede energiju i regulišu temperaturu u objektu.

Pametna i zdrava investicija

Investitori ulažu u zelene zidove bez sekunde razmišljanja. Svesni su toga da oni njihovim korisnicima unose dozu produktivnosti i prijatnog osećaja. Zidovi su poznati po velikoj dozi kiseonika, odisanju svežine vazduha i prijatnim mirisima koje građane navode na nove ideje tokom boravka u istom. Vrlo su proaktivni u prostorima gde se odvijaju važni sastanci. Ovi zidovi čine kvalitetnijom mikroklimu bilo koje lokacije, bez dodatnih nuspojava poput fleka i buđi sa druge strane zida.

Vizuelno umiruju korisnika prostora

Svako od nas je barem jednom boravio u objektu koji ga je podsećao na to kao da je kod kuće ili u prirodi. Zeleni zidovi neminovno stvaraju sliku prijatnosti u kojima često tražimo beg od stvarnosti. Njihova specifičnost leži u poistovećivanju sa prirodnim zelenilom koja dakako godi svakom ljudskom oku.

Testimonials:

Feđa, 30

Nikad neću razumeti ljude koji ne obraćaju pažnju na sitnice kada je u pitanju poslovni prostor. Važno je da to bude kutak za stvaranje novih ideja.

Elena, 43

Kada biraš posao, biraj što zdravije okruženje za sebe, svoje kolege i klijente.

Marko, 51

Korišćenje zelenih zidova povećavaju vlažnost vazduha, tako da se ne brinem za period visokih temperatura.

Maja, 18

Mama je prošlog meseca rekla da je postavila u našem restoranu zelene zidove, prvo sam pomislila da je to još jedan hir, ali sagledavši sve navedene benefite, moram priznati da sam pogrešila.

CTA: Javite se Novim zelenim prostorima za zelene zidove

Novi zeleni početak u sopstvenom dvorištu

TEPIH TRAVA

Verujemo da je svako od nas barem jednom u životu gledajući filmove pomislio koliko bi bilo dobro da poseduje visokokvalitetnu travu u kući ili vikendici, postavljenu i izraslu za vrlo kratko vreme. Inovativna zelena tepih trava svakako u nama budi osećaj novog početka, rasta i rađanja.

Vreme je novac

Tepih trava je adekvatna zamena sa kojom štedite vreme, jer samo postavljanje kao i održavanja istog oduzima malo vremena koje se svakako može iskoristiti na kvalitetniji način. Dvorište i terase kuće ili vikendice ukrasite po vašem ukusu, a problematiku postavljanja i održavanja tepih trave ostavite nama..

Zeleni travnjak u nekoliko koraka

Kada se odlučite za zelenu oazu u sopstvenom domu, vaša perspektiva odmaranja i korišćenje slobodnog vremena dobija novu notu. To znači da barem na kratko možete ostaviti sa strane pametne telefone ili računare i uživati u pogledu koji odmara oči. Osim toga, zelena boja je poznata po tome da motiviše, stvara viziju i inspiriše ljude ukoliko duži period gledaju u navedenu.

Ključni benefiti

Kada bismo izdvojili ključne benefite tepih trave, to je svakako da nema korova, postavlja se u bilo kojem delu godine i dana, otpornija je na bolesti, ujednačena i gustog je sastava, a ono najvažnije od svega – Ne stvara blato bez obzira na vremenske prilike.

Testimonials:

Nikola, 51

Engleske travnjake sam imao priliku da gledam samo na filmovima i serijama, a sada sam vizuelno imao isti taj travnjak u sopstvenom dvorištu. Sjajno!

Jovana, 36

Pre neki dan mi je komšija rekao da se iskreno nada da ću uskoro na godišnji odmor, kako bi krišom koristio moju zelenu terasu dok nisam prisutna u gradu. To govori dovoljno!

Slobodanka, 57

Svako ko se minimalno razume u održavanje biljaka, zna koliko je to naporan i dugotrajan posao. Ovo je prilika da konačno imam izjednačeni travnjak iz svakog ugla.

CTA: Javite se Novim zelenim prostorima za više informacija o Tepih travi

 

lobodanka, 57